VÅRT SORTIMENT

Värmdö Bryggeri erbjuder ett brett utbud av varierande sorter välsmakande öl. Alla bryggda med omsorg, känsla och en stor portion nyfikenhet. 
Värmdö Bryggeri är certifierad enligt IP-Livsmedel och Ekologisk produktion av öl.

Grönskärs LAGER
50cl 

Alkoholhalt: 5,2% 


Maltig smak med inslag av aprikos, apelsinskal, honung, örter och knäckebröd. Serveras vid cirka 8-10°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött eller som sällskapsdryck. Maltig doft med inslag av majs, knäckebröd, halm och citrus.


Innehåller: Kornmalt och humle.

Värmdö Bryggeri Grönskärs Lager är ofiltrerad och opastöriserad vilket innebär ett smakrikare öl men också att det finns en liten fällning i botten på varje flaska. Det är en smaksak hur man väljer att hälla upp sin öl – med eller utan fällningen! 

Grönskärs Lager har en tydlig maltkaraktär som avslutas med en lätt citruston och markerad beska.

Ofiltrerad: För smakens skull

MAGNUM
Sandhamn Ljus LAGER EKO
150cl

Alkoholhalt: 4,2%

 

Sandhamn Ljus Lager är en ljus underjäst öl av lagertyp. Ofiltrerad och opastöriserad för den goda smakens skull. Sandhamn Ljus Lager har en lätt maltkarktär som avslutas med en balanserad beska och citruston. Sandhamn Ljus Lager finns även som starköl, folköl och ekologisk lättöl.

 

Serveras vid: 8°C till husmanskost

Smak: Brödig smak med inslag av citron, halm och ljus sirap

Ofiltrerad: För smakens skul

Aquavit Barrel Fortfied ale
10,8 %

Alkoholhalt: 10,8%

 

Smak: Komplex, söt smak med tydlig beska, inslag av fat, torkade fikon, ljus sirap, pomerans, nötter, kryddor och choklad. 

 

Doft: Komplex doft med inslag av fat, torkade fikon, ljus sirap, pomerans, nötter och choklad.

Serveras vid 12-14°C till hårdostar eller desserter innehållande nötter eller choklad.

Illustration av Värmdö konstnär Patrik Lundell 

BEGRÄNSAD UPPLAGA

Fyrvaktarens midvinter
Winter Ale

Alkoholhalt: 5,2%

 

Fyrvaktarens Midvinter är en ofiltrerad ale, med fyra sorters malt och härliga kryddor som värmer när is och snö täcker skärgården. Drick den till vinterns mat eller precis som den är framför brasan. Vår öl är ofiltrerad och opastöriserad. Det innebär ett smakrikare öl men också att det finns en liten fällning i botten på varje flaska. Det är en smaksak hur du väljer att hälla upp sin öl – med eller utan fällningen!

 

Humlesorter: Northern Brewer & Chall

Serveras vid 8-10°C 

Smak: Fruktig smak med inslag av aprikosmarmelad, sirapslimpa, citrus och örter 

 

Ofiltrerad: För smakens skull

Ingarö EKO IPA
Alkoholfri

Alkoholhalt: 0,5%

 

Ingarö IPA är en klassisk India Pale Ale i traditionell brittisk stil. Den karamell rostade malten ger tydliga toner av kavring, honung och knäck som balanseras av generösa givor Galaxyhumle. Detta ger en hög humlebeska med de karaktäristiska aromerna av blodgrape, persika och mogen tropisk frukt. Detta gör Ingarö IPA till en smakrik öl som med bravur står upp mot kraftigare rätter som grillat kött, mustiga grytor och hamburgare.

Serveras vid 12-14°C


Innehåller: vatten, malt av korn (ekologiskt) humle och jäst.


Ofiltrerad: för smakens skull

Svartsö
Stout

Alkoholhalt: 6,8%

Svartsö Stout är en torr
stout – kolsvart i färgen, fyllig i smaken och med karaktäristiska drag av hårt rostad malt.

 

Smak:Toner av kaffe, mörk choklad, kavring, lakrits och torkad frukt.

Svartsö stout är en torr stout vilket betyder att den är långt utjäst. Många andra stouts har en högre grad av restsötma men vi jäser ut vår ordentligt vilket ger en torrare öl som bland annat passar bättre till mat.

 

Serveras vid 14-16 grader till smakrika rätter av mörkt kött som nöt, lamm eller vilt. Även en dessert av choklad som en fondant eller sufflé är en bra matchning. Även ostron och skaldjur är goda alternativ då sältan mildrar bitterheten i stouten.

Ingredienser: Kornmalt, humle och jäst.

Sandhamn Ljus Lager
EKO

Alkoholhalt: Ekologisk 2,25%, 3,5% & 4,2%

Sandhamn Ljus Lager är en ljus underjäst öl av lagertyp. Ofiltrerad och opastöriserad för den goda smakens skull. Sandhamn Ljus Lager har en lätt maltkarktär som avslutas med en balanserad beska och citruston. Sandhamn Ljus Lager finns som starköl, folköl och ekologisk lättöl.

Serveras vid: 8°C till husmanskost

Smak: Brödig smak med inslag av citron, halm och ljus sirap

Ofiltrerad: För smakens skull

Skärgårdsprojekt 001
Elda Tryffelsaison

Alkoholhalt: 3.6% 

Skärgårdsprojekt 001 Elda Tryffelsaison är en experimentell ölserie sprungen ur vår nyfikenhet på oväntade smaker. Tillsammans med kocken Ludvig Brydolf söker vi nya spännande kombinationer av smaker till vår öl. I denna första projektöl använde vi tryffelhunden elda på Gotland som under hösten 2015 nosade upp tryffeln som vi har använt oss av i denna öl. I bryggeriet tillsatte vi sedan tryffeln i svensk whisky. Alkoholen i whiskyn frigör smak och aromer ur tryffeln. I jäskaret blandade vi öl av typen saison med tryff- elwhiskyn, resultatet håller du nu i handen. Ölen serveras bäst vid 12-14°c i en glaskupa och passar utmärkt till husmanskost, pastarätter och charkuterier.

Skärgårdsprojekt 003
Fil the Lingonberry

Alkoholhalt: 4,2%

Skärgårdsprojekt
003 Fil the Lingonberry, är en syrlig och uppfriskande öl med
tydlig avstamp i en svensk smakbild. 
Ölen har förutom filmjölken även kompletterats med en tillsats av passerade lingon samt en lätt torrhumling med humlesorten Galaxy vilken har en karaktäristisk ton av citrus och grapefrukt. Lingonen ger förutom sin syra och smak även ett bidrag i form av tanniner från de passerade skalen. Detta ger en komplexitet i smakerna och en kontrast i förhållande till den lena munkänslan.

Ölen serveras vid 6-8 grader och passar utmärkt som apertif eller

törstsläckare en varm sommardag – som den är, i en drink eller över is med en citronskiva.

 

Innehåller: Korn-/vetemalt, havre, lingon, humle, jäst, filmjölk.

Skärgårdsprojekt 004
Hefeweizen Lemon Twist

Alkoholhalt: 4% 

Skärgårdsprojekt 004 är en experimentell ölserie sprungen ur vår nyfikenhet på nya smaker, här med avstamp i en klassisk tysk hefeweizen. Vi behåller den stora proportionen vetemalt och jäststammen med sina karaktäristiska inslag av bland annat skumbanan men tillsätter utöver det färskpressad citronjuice. Denna syra kompletterar vi med de läskande aromerna från de amerikanska humlesorterna Amarillo och Simcoe. Resultatet blir en läskande syrlig veteöl full med toner av tropisk frukt – passar utmärkt till mat som citrongrillad fisk med smörslungade primörer eller som sällskapsdryck en varm sommardag.

Skärgårdsprojekt 005
Lussebulle Imperial Stout

Alkoholhalt: 10%

Skärgårdsprojekt 005 Lussebulle Imperial Stout är en experimentell ölserie sprungen ur vår nyfikenhet på nya smaker. Detta är vår tolkning av den klassiska lussebullen, här i form av en imperial stout. De fylliga tonerna från den rostade malten kompletteras av russin som med sina toner av torkad frukt är en given komponent i lussebullen. Saffranspistiller marineras i cognac och tillsätts i vörten när jäsningen närmar sig sitt slut, detta för att i maximal utsträckning bevara dess karaktäristiska och dyrbara arom. Den färdiga ölen får slutligen mogna på en bädd av flisat bourbonfat vilket skänker en ytterligare smakdimension med toner av vanilj och smörkola. Den färdiga ölen är en hyllning till det traditionella bakverket och passar att avnjuta när som temperaturen utomhus understiger ölens alkoholhalt.

Grinda American
PALE ALE

Starköl klass III

 

Grinda American pale ale är en ljus ale med amerikansk humle. Med ljus korn- och vetemalt har vi bryggt en frisk och okomplicerad ale som vi humlat med amerikansk Cascade för friska, blommiga och lite örtiga toner av citrus. Med lätt maltkropp och frisk arom gör den gott sällskap med lättare rätter av grillad fisk, fläsk och kyckling.

Ofiltrerad: för smakens skull

Serverad vid 8-10 °C

Grönskärs LAGER
Alkoholfri

Alkoholfri

 

Smak: Maltig smak med inslag av knäckebröd, citrus och örter. Serveras vid cirka 8 grader C till husmanskost.

 

Doft: Maltig doft med inslag av majs, knäckebröd, halm och citrus.

 

Innehåller: Kornmalt och humle.

Sandhamn
Ljus LAGER

Alkoholhalt: Ekologisk 2,25%, 3,5% & 4,2% 

Sandhamn Ljus Lager är en ljus underjäst öl av lagertyp. Ofiltrerad och opastöriserad för den goda smakens skull. Sandhamn Ljus Lager har en lätt maltkarktär som avslutas med en balanserad beska och citruston. Sandhamn Ljus Lager finns som starköl, folköl och ekologisk lättöl. Serveras vid 8°C till husmanskost 

Ofiltrerad: för smakens skull

Smak: Brödig smak med inslag av citron, halm och ljus sirap 

 

Ingarö
IPA

Alkoholhalt: 5,7%

Vår IPA är en “single hop brew”. Det betyder att endast en humlesort har använts vid bryggningen. Det ger en ren och uttrycksfull karaktär åt både smak och arom. Vår öl är ofiltrerad och opastöriserad. Det innebär ett smakrikare öl men också att det finns en liten fällning i botten på varje flaska. Det är en smaksak hur man väljer att hälla upp sin öl – med eller utan fällningen! Ingarö Pale Ale har en tydlig beska och maltkaraktär som avslutas med en stor doft av tropiska frukter. 

Rosendahls EKO Trädgårdsöl

Alkoholhalt: 4,2 % 

Rosendals Ekologiska Trädgårdsöl är bryggd med smaker av äpple, nypon, rågrbrö, humle och rosmarin.

Hasselbacken
LAGER

Alkoholhalt: 4,2 % 

 

Hasselbacken på Kungliga Djurgården har sedan mitten av 1700-talet varit en högborg för mat, dryck, fest och upplevelser. Nu kan ni njuta av Hasselbackens egen klassiska lager.

 

Innehåller malt av korn.

Skärgårdsprojekt 002
Artipelag EKO PALE LAGER

Alkoholhalt: 4,2 % 

 

Denna lageröl är en del av Värmdö Bryggeris skärgårdsprojekt och säljs exklusivt på Artipelag. Vi har plockat granskott i skogarna runt Artipelag och gjort sirap, som vi sedan tillsatt i koket precis innan jäsningen av ölen. Avnjuts bäst vid 8-10 °C.

Ofiltrerad för smakens skull.

 

Ingredienser: Vatten, ekologisk kornmalt, granskottssirap, humle och jäst.

Artipelag EKO LAGER med Slånbär.

Alkoholhalt: 4,2 % 

Detta lageröl är bryggt av Värmdö Bryggeri i samarbete med Artipelag och säljs exklusivt här hos oss. Vi har plockat slånbär i våra omgivningar och sedan tillsatt dem i ölen.

Avnjuts bäst vid 8-10°C, gärna (sloe)wly i lugn och ro. Lätt filtrerad för smakens skull.

Ingredienser: Vatten, ekologisk kornmalt, lingon, slånbär, humle och jäst.

KONTAKTA OSS FÖR FRÅGOR
ELLER ORDER

Eknäsvägen 25, 134 65 Värmdö kommun

08-559 362 10

info@varmdobryggeri.com

Stäng meny